torstai 23. helmikuuta 2012

Kitchen of my dreams

Ysiluokalla meidän piti piirtää unelmien koti. Muut piirs kauheita lukaaleja uima-altaineen. Minä taasen, no pienen kerrostalo kolmion. En oo koskaan oikein tykänny isoista taloista. Liikaa siivoamista, liikaa tilaa. Mul on sellainen mielikuva et pieni ja jollain tavalla avara ois kotoisa. Ja et se ratkaisee miten käyttää pienen tilan. Mun kodissa kaikki sais yhdessä hengata siinä ja höpötellä toisilleen ku toinen on keittiössä ja toinen olkkarissa. Oon hyvin sosiaalinen ihminen, jos joku ei tienny ja siks on kiva et ihmiset on lähellä ja voi höpöttää koko ajan.

En oikein tiiä vielä millaisen olohuoneen, makuuhuoneen tai vessan haluaisin. Eikä mun tarvikkaan. Mut yhden asian mä tiedän ja yhtä asiaa mä ootan, kun pääsen pois asuntolasta. Keittiötä. Oma tiskiallas sekä ihana ruokapöytä! Saa syödä pöydän ääressä. Kokata ruokaa omassa keittiössä. Saa tiskata omassa keittiössä tai olla tiskaamatta ja on tiskiallas. Ah, mitä luksusta.

Kodin täytyy olla koti. Keittiössä täytyy saada olla rennosti. Istua pöydällä ja paijailla kissaa kyllästymiseen asti. Kokata yövaatteissa. Pelata korttia kavereiden kanssa yömyöhään. Kukapa ei sellaista keittiötä haluisi? Keittiö on kodin sydän, kyllä. Terveisin onneton perusruoka kokkailija.

Rentoja kotoisa tarkoittaa mulla myös hallittua kaaosta. En oo maailman siistein ihminen. Muiden mielestä  mun huoneessa näyttää kaaokselta vaikka tiedän just missä mikäkin tavara sijaitsee. Sitä sanotaan hallituksi kaaokseksi hei. Kuitenkin tykkään et on siistii ja en haluu asuu pölypallojen keskellä. Paljon tavaraa siististi? Tätä on vaikea selittää, mutta koittakaa ymmärtää tai olla ymmärtämättä.


Keittiöstäni löytyy paljon purnukoita. Sellaisia oikeasti vanhoja mummun ullakon kätköistä. Haluisin että kahvit ois vanhoissa kahvipurkeissa ja teet, kaakaot ja muut kanssa. Sitten vanhoja lasipulloja ja -purkkeja täytettynä jollakin. Keittiössä olisi myös vanha vaaka koristeena ja sen päällä vaikkapa purkeissa mausteita kasvamassa. Tai hedelmiä. Olen jo hamstrannut itelleni muutamia purkkeja. Purkkeja, purkkeja, purkkeja.... Oon iha purkkifriikki, hehe :D

Mulla on kakskin erilaista visiota mun keittiönkaappeihin. Oon haaveillu pitkään kirkkaanpunaisista kaapeista. Sellaisista puisista mattapintaisista. Mutta omistan paljon punaisia ja värikkäitä purnukoita. Ristiriita ja ongelma, murr. En haluu (enään) ylivärikästä keittiötä. Jos olisin kirjoittanut tän postauksen kasiluokalla ois varmaan sanonu et "joojoo punaiset kaapit ja seinät keltaiset". Ei enää kiitos. Haaveena ois tällä hetkellä värikkäät kaapit ja vaaleat seinät. Kysytää kolmen vuoden kuluttua uuestaa...

Jos keittiös ei oiskaan värikkäät kaapit sinne tulis liitutaulu-seinä. Myös noi liitutauluiset kaapin ovet ois aika unelma, mutta käytännössä ne ois varmaan aika hankalat :( Mutta tää onkin unelma keittiö -postaus eikä käytännöllisyys keittiö -postaus. Aina saa haaveilla, mutta jos en keittiötä päädy liitutaulumaalilla maalaa niin sitten meen sutiin sitä johonki muualle.

Koska keittiöni on vähän vanhahtava eikä mikään megamoderni haluan sinne puuhellan. Jonkun ihanan ja nätin. Se ois käytännöllinen ja jos Suomeen jää asustelemaan niin varmasti tarvii. Ei sitä koskaan tiedä jos sähköt päättää pätkäistä ja lämpöäkään ei riittävästi ole ja talvella (lue: jääkaudella) varsinkin. Mut onha Briteiski kylmät kämpät, joten sielki tarviin puuhellaa.


Yksi must be -juttu on saarreke. Ei sen tarvi olla iso, mutta se täytyy olla. Ja vielä muutamalla baarituolilla varustettuna, kiitos. Keittiön ja koko kodin täytyy olla sosiaalinen paikka. Aamulla voi kokkailla ja toinen voi istua baarituolille ja voi höpötellä tai syödä tai lukea sitä lehteä Myös tilan kannalta saarreke ois käytännöllinen.

Sisustuskärpänen taas pörrää ärsyttävästi tossa korvan vieressä. Kuka ostaa mulle kärpäslätkän ja länttästä  sitä?

4 kommenttia:

  1. Kaikki muu paitsi tuo kirkkaat keittiönkaapit kuuluvat myös minun unelmien keittiöön 8-) Itse tykkäisin massiivipuisista ja puun oman värisistä kaapeista. :-) ja paljon keittiötasoja, että voi tehdä ruokaa monen kaverin kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo :) Keittiös tärkeintä on se hengailu. Oon todennu keittiön oikein mukavaks hengailumestaks :D

      Poista