tiistai 28. helmikuuta 2012

Tauluja ilman seinää

Tiiätteks, kun pitäis siivoo niin yhtäkkiä Facebookin etusivu ja pakolliset kouluhommatkin alkaa oleen kiinnostavampia? Jonkun pitäs hommaa mulle kiinnostuskiikarit tohon siivoomiseen. Kun ei vaan niin, kun nappaa yhtää.. No sit kun tekee suursiivousta niin kiinnostuksen kohteet nousee. Kaikki vanhat paperit ja jutut pitää lukea läpi ja niitä selailla monta tuntia. Tein sitten suursiivousta tässä vähän aikaa sitten ja aloin vähä väkertelee. Tämmöistä sain sitten aikaan!Liitutaulu ja Lontoon kartta -taulu! Kartta on kiva ja henkilökohtainen, koska kun ite on sitä lukenu ja turistellu Lontoossa. Sit voi kattoo et "tuolla kävin ja tuol oli meiän hotelli" :) Karttatauluhan oli ihan piece of cake tehä. Kartta vaan sopivan kokoisiin   kehyksiin tai karttaa pitää leikkaa sopivan kokoiseksi. Sitten vaan takalevy paikailleen, ihan niinku kaikki jutut tauluihin laitetaa. Oman taulunu reunaan pistin vielä pari metrolippua reunaan muistoksi :)

No mut liitutaulu vaati jo hieman enemmän, mut sekin oli helppo nakki - lupaan! Annan ohjeet tähän vielä, jos joku innostui. En oo missään aikaisemmin törmänny et tällei ois joku tehny, et ite kehittelin. Varmasti joku muukin ois keksiny, mutta niille jotka ette tienneet niin tässä tulee kuvia ja ohjetta!Lähtökohtana mul oli tollanen joku Ikean taulu. Mikä vaan taulu käy siis. Sit tarviit liitutaulumaalia. Omani ostin Biltemasta ja tuollainen purkki makso jotain 11 euroa. Tarviit myös siveltimiä. Jos sul ei semmosii oo niin älä osta Biltemasta ainakaan niitä halppispakettia 3e ja mis on joku viis kappaletta.. Bilteman siveltimet on iha kakkoja ja alkaa harottaa ku kerran maalaa.. Ja ne harjakset lähtee irti ja tarttuu siihen maalipintaa rumasti.

1. Ekaks irrotat takalevyn ja sitten kaikki välilehdet mitä siellä on. Irroita myös lasi.

2. Sitten sun pitäis maalaa se takalevy. Maalaa ensin yksi kerros ja anna kuivua reilu tunti. Sen jälkeen maalaa toinen kerros, mutta eri päin. Eli jos eka maalasit vaakasuunnassa nii maalaa nyt pystysuunnassa. Sitten annat kuivua 24h tai enemmän. Ja malta mielesi äläkkä mee sörkkimään sitä! Toisin kun eräät, kröhöm...

3. Sit kun oot maltanu antaa sen kuivuu päivän verra nii pistät kehyksii kii. Äläkkä laita lasilevyä takaisin paikoilleen. :) Sitten vaan rustailemaan liidulla!

Tän ohjeen voi toteuttaa myös magneettimaalilla. Toi maalihan toimii oikeen liitutaulun tavoin ja voit kostealla pyyhkiä tekstit ja jutut pois. Purkissa lukee, että voi maalata mitä vaan kovaa pintaa ja kai pahviakin. Ja mulla ainakin toimi hyvin. Toivottavasti teilläkin!

2 kommenttia:

  1. yli kiva toi sun banneri! ja onpas kätsy toi liitutauluhommeli, täytyykin joskus kokeilla sitä :-)

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon! Toi liitutaulu on kyl helppo, kantsii ihmees kokeilla :)

    VastaaPoista