torstai 3. maaliskuuta 2011

money


Mä tein listaa et mitä mä oikeesti haluan/tarvitsen ja paljonko tarvis niihin rahaa. No näihin tuloksiin tulin;

Ens kesänä on Jamboree eli kansainvälinen partioleiri. Sinne on mahdollista päästä vaan kerran elämässään leiriläisenä. Huippusiistii yli 30 tuhatta partiolaista ympärimaailmaa! Mä oon leiri- ja matkakustannusmaksut maksanut jo. Nyt tarvis enään käyttörahaa leirille sekä laivamatkalle ja Tukholman päivävierailuun :)

Ens vuonna mä oon sitten täysikänen (Apua!) ja sillonhan ei porukat maksa enään koulujuttuja eikä ruokia sun muuta. Mä oon tuol koulun asuntolassa vielä kolmosella, koska saan asua ilmaiseksi, koska muutan vielä silloinkun olen 17v. Tässä säästän seitsemän kuukauden vuokran. Saanhan mä kelalta sit täysikäsenä tukia, mutta tulee aika kalliiksi kolmosella koulun käynti, kun tehdään juhlamekkoja sun muuta. Kyllähän mä toivottavasti töihin pääsisin, mutta pieni pesämuna oisi hyvä olla varmuuden vuoksi!

Pitkään mun haaveissa on ollut järjestelmäkamera, mut jotenkin vaikka joululahjaks oisin saanut nii oon aatellut että en sitä tarvi. Oon täs nyt muutaman vuoden jahkaillu ja tullut tulokseen, että sen haluan ja jos tänä vuonna sitten se toteutuisi! Onhan mulla toi pokkari sitten jos meen vaikka reissuun tai jotain minne ei uskalla järkkärii ottaa. Hitsi vaan, että noi on kalliita!

Mä oon rakastunut Lontooseen! Lokakuussa Lontoo kutsuis. Löysin halvat lennotkin Tre-Lontoo oli menopaluu 143e/2hlö. Äipän kanssa sinne siis mutta käyttörahaa tietty tarvis jos vaikka jotain kivaa tarttuis mukaan. Camdenissa ainakin täytyy käväst ja jossain kirppareilla.

Viimeisenä ja vähäisempänä on vaatteet. Ei mun tarvi mitenkään erityisemmin säästää vaatteisiin, koska tehdään koulussa vaatteita, shoppaan varmaan Lontoosta ja Tukholmasta vaatteita ja ehkä kirppareiltakin. Mutta kyllä tohonkin rahaa uppoo.

Huhhuh. Elämä on kallista. Nyt tarvis vaan töitä! Muttakun niitä on niin hitsin hankala saada. :/

2 kommenttia:

 1. hahahaha mun partiolaisura päättyi 13 -vuotiaana Taruksen kansainväliseen leiriin.
  Tuli sellainen olo, että vittu mitä paskaa kun maksettiin leiristä satoja euroja ja itse leiri-aika meni siihen että kaivettiin ojia flunssaisina kun vettä satoi koko viikon.

  Hei millä ohjelmalla väännät nuo kollaasisi?

  VastaaPoista
 2. Hah joo kuulin Taruksesta kans juttuja. Se oli just sitä et sato vettä jne. Mut esim. Ilves ja Kilke oli huippuleirejä (varsinkin jälkimmäinen) :D

  ja nuo kollaasit oon siis ihan power pointil tehny sit print screanannu ja rajannu paintil :D tallentanu siin .jpg -muotoon. Että ei sen kummallisempii ohjelmii mul oo :D

  VastaaPoista