tiistai 2. elokuuta 2011

Opiskelijaviikko: I love to eatEkana aiheena aattelin ottaa mun sydäntä lähellä olevan asian eli ruuan :) !! Aloitetaan vaikka tälläisillä säästö- ja kauppavinkeillä ja lopussa sitten kaks ruokaohjetta! :)

Itse ainakin oon pihi ja haluan säästää hinnoissa, koska rahaa ei juuri ylimääräistä ole ja yhtä hyvää ja samanlaista tuotetta saa erivalmistajalta halvemmalla. Ruuassa ei juuri ole väliä onko valmistaja joku ns merkkituote kuin joku halppis. Ruuassa kuitenkin on tietyt vaatimukset hygieniassa ja muissa, joten ne valmistetaan hygienisest. On Suomessa kuitenkin sen verran hyvät valvonnat.

Vertaillessasi kaupassa hintoja, muista katsoa kilohintaa eli sitä lapussa pienemmä printillä olevaa hintaa, jossa lukee hinta €/kg tai L (litraa). Esimerkiksi; 2e ja toinen 1,8e, mutta esimerkiksi 2e pakkauksessa on lihaa 200g ja 1,8e pakkauksessa 100g silloinhan 2e pakkaus on selvästi kilohinnaltaan halvempi, kuin 1,8e pakkaus, mutta kun katsot kilohintaa voit suoraa vertailla tuotteiden hintaa ilman että joudut pakkauskokojen perusteella alkamaan laskea :) helppoa vai mitä?

Toinen asia mitä kannattaa käyttää hyödyksi on alet. Kaupassa parin päivän päästä vanheneva tuote on yleensä -30%. Jos aiot esimerkiksi syödä sen tänään ja se vanhenee huomenna niin totta kai kannattaa ostaa -30% -tuote koska se ei ole vanha vaan vanhenemassa ja jos laitat sen pakkaseen siellä se säilyy vielä ainakin viikon eikä mene vanhaksi. Tämä koskee lihoja, leipiä yms. No miten sitten lasket -30% hinnan? Katso pakkauksen hintaa ja kerro se 0,7 vaikkapa puhelimen laskimella. Ei siellä kaupassa kukaan katsele jos kännykkää näpyttelet :) Silloin saan sen hinnan mitä tuote tulee maksamaan.

Ja yksi asia minkä olen huomannut oikeasti hyödylliseksi ja tärkeäksi eli katso vähän mihin kauppaan menet ruokaostoksille. Siwa on kallis ja pieni valikoimainen. S-market on vähän K-markettia halvempi. Suosi S- tai K-markettia sillä hinnat ovat halvemmat ja valikoima suurempi, joten löytyy myös halppismerkkejä. Olen myös saanut ihan positiivisen kuvan Lidlistä, joten sielläkin kannattaa käydä jos lähellä asutte. Ja hyvät ihmiset jos ette käy isommassa kaupassa, koska ette jaksa kävellä niin ryhdistäytykää. Itse olen patalaiska ihminen. Siwa on 200m päässä ja S-market 2km päässä. Yleensä menen kämppiksen kanssa, joten 2km kauppaan ja 2km takaisin kaksin ei tunnu pahalta ja yksin menen pyörällä 10min suunta. Suosikaa reppua! Silloin saa kätevästi kannettua ruuat.

Mutta älkää ostako esimerkiksi perunoita 2kg pussia vaikka se olisi kilohinnaltaan halvempi kuin 1kg pussi jos et syö sitä 2kg perunoita kokonaan ruokaa menee hukkaan ja siinä menee taas rahaa roskikseen. Jos ymmärrätte mun pointin?

No mut tässä vielä pari ruokaohjetta, en oo mikään mestarikokki mutta näistä tykkään! Hinnat sivussa ovat halvimman löytämäni hinnan mukaan. Bon appétit!Tarvitset:
makaroonia (0,2e/200g pussi)
jauhelihaa (1,99e/200g)
vehnäjauhoja (0,6e/2kg)
vettä (raanasta tulee melkein ilmaiseksi :D)
ketsuppia (pari euroa purkki)
mausteita eli pippuria, suolaa ja muita mitä haluat laittaa

Valmistus:
1. Keitä makaroonit
2. Valmista jauheliha kastike;
          * ruskista jauheliha
          * lisää 2 rkl vehnäjauhoja, jauhelihasta tulee "kökkäreistä" lisää 2-3dl vettä (Laita tässä kohdassa
             ruokakerma, jos sitä käytät)
          * anna hautua 5 minuuttia
          * lisää ketsuppi ja muut mausteet (esim. pippuria)

Voit korvaa vehnäjauhot ja veden myös ruokakermalla. (0,5e/2dl) Jos ostat ruokakermaa suosittelen ostamaan perhepakkauksen Kevyt&paksua, koska se on hyvää ja hinnaltaan samaa, kuin halppikset. Muut ruokakermat jäät todella löysiksi ja se on kuin keittoo kauhoisi.

Voit myös tehdä jauhelihakastiketta perunoiden kanssa.Tarvitset;
riisiä
kanan fileesuikaleita (Vähän yli 2e/200g)
ruokakermaa (1,5e/5dl)

Lue ylempää vinkit ruokakermasta.

Valmistus;
1. Keitä riisi
2. Tee kanakastike;
          * ruskista kana kunnolla (et varmaan haluu salmonellaa :s)
          * lisää 1½-2dl ruokakermaa ja anna sen kuplia.

Kanakastikkeen kanssa sopii myös perunat

Toivottavasti näistä oli jotain hyötyä! Risuja/ruusuja ekasta teemaviikon postauksesta! :) Toivottavasti ei ollut kauheata saarnaamista. :D

kuvat we♥it

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti