tiistai 31. tammikuuta 2012

Helsingfors

Hurraa! Helsinki on vuoden 2012 World Desing Capital ja mitä se merkitsee? Uusia ihania desing-tuotteita sen kunniaksi! Tosin en tiedä mitä se käytännössä oikeasti meinaa ja miksi Helsinki valittiin WDC:ksi, koska mun mielestä joku hienompikin kaupunki ois voinu ansaita sen. Arvostan kyl tosi paljon suomalaista desingiä ja tykkään muutenkin suomalaisesta desingistä paljon. Vaikka suomalaisten pukeutuminen ja Suomen vaatekauppa-valikoima ei oikein vakuuta mua yhtään. Kannetaan nyt kuitenkin tää titteli kunnialla ja ollaan ylpeitä Helsingistä. Hyvä Helsinki! Ja päästetään rahapussimme dietille!


Ensimmäiseksi silmääni osui Iittalan ihana Kotikaupunki -kahvikuppisarja. Jotenkin nimenä ja teemana Kotikaupunki on mulle tosi henkilökohtainen. Iittala itse kuvailee mukeja nettisivuillaan näin;

"Arabia, jonka juuret ja koti on ollut Helsingissä vuodesta 1873, inspiroitui Helsingin nimityksestä maailman designpääkaupungiksi 2012 (WDC Helsinki 2012). Kotikaupunki -mukisarjan on suunnitellut kuvioihin ja koristeisiin erikoistunut taiteilija Miira Zukale. Muotona toimii Kaj Franckin pelkistetty, 1952 syntynyt Teema-muki. Mukien kuviomaailmasta on aistittavissa Arabian kotikaupungin iloinen ja kotoisa tunnelma. Mukeissa on neljä teemaa (Puisto, Meri, Kortteli, Keskusta), jotka palauttavat omistajalleen mieleen Helsingin arkkitehtuurin, merimaisemat, puistot, torit sekä parhaat kulkuvälineet, ratikan ja pyörän. Mukit on valmistettu Arabian tehtaalla Helsingissä."

Ite ihastuin noihin mukeihin heti! Ihan ehdottomiksi suosikeiksi nousi Puisto ja Keskusta. Itseni tuntien veikkan, että värit ja kaupunki-printti yhdistettynä on vaan se mun juttu. Jospa tämän vuoden aikana tuollaisen saisi omaa kuppikokoelmaa täydentämään. Mä, kun oon niitä ihmisiä jotka valitsevat kahvikuppinsa aamuisen mielialan perusteella :D

Ja oon muutes ettiny sellaisii take away -mukeja. Nyt oli Iittalan HEL12 -mallistossa sellainen, mut se vaan ei napannu.  Tosin hinta 5,90e ei olis paha. Tiiätteks mistä sellaisii take away-mukeja vois ostaa? Lisää tietoa tästä HEL WDC 12 löytyy tapahtuaman omilta nettisivuilta. Mut mites on nappaako teitä Kotikaupunki ?

2 kommenttia: