keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Väännetäänkö rautalangasta?

Olin jokin aika sitten kerhonohjaaja -päivillä. Siellä valittiin erilaisii pajoja ja yks minkä valitsin oli rautalangan vääntöä. Siellä sitten tehtii erilaisii kippoja. Tältä näytti mun aikaansaannos.


Mun oli tarkoitus tehdä tuikkukippo, mutta tuli pikkasen isompi. Nykyään kipossa äippä säilyttää korujaan. Värimaailman aattelin ihan äipän sisustusta, kun en tuommost kippoo nyt ite tarvinu. Väännän itselleni vaikka uuden jos innostun. Aikaa tosiaan mulla meni tunti ja työstä ja kokemuksesta riippuen aikaa menee tunnist kahteen. Nopeeta ja hauskaa ainakin mun mielestä!

No miten tää siis tehdään? Tähän ei oikeestaan anneta mitään kummempii ohjeita. Meillekkään ei annettu. Sanottiin vain, että siitä ei tule sellaine  ihan kun alussa olitte ajatellut. Olit sitten ekaa kertaa tekemässä tai kymmenettä niin silti on sama. Tärkeintä on se et inspiroi matkan varrella ja kokeile. Rautalankaa voi vääntää ja kääntää. Ja vääntää vaikka uudestaan ja pistää solmuun. Rautalankatyö näyttää aluksi ihan hirveeltä, mutta jatka. Kyl se siitä vielä taideteokseksi muuttuu!

Mä oon kovin huono neuvomaan tällei nopeesti pelkän tekstin kautta, mutta jos kovin moni haluaa ohjetta kuvan kanssa niin sitten kommenttiboksiin vaan huhuilemista niin kai sellaisen voisin tehdä :)

Loppuun vielä pätkä Turun sanomien artikkelista.

"– Rautalankatöitä voi tehdä ihan millä tavalla tahansa, pitää vain uskaltaa aloittaa. Pihdeillä pidetään vain langasta kiinni ja muoto taivutetaan käden avulla. Kuvion pitää olla niin yksinkertainen kuin mahdollista, jotta sen voi tehdä yhtenäisesti rautalangasta, Borg-Wilén vinkkaa.
Strömsöläisen omia suosikkeja ovat muun muassa rautalangasta tehdyt kranssit.
– Kranssit voi koristella vaikkapa luonnonmateriaaleilla tai pellavahuovasta leikatuilla sydämillä tai tähdillä."
Päästä mielikuvitus valloilleen ja kokeile. Tajusitko vai väännetäänkö rautalangasta?

6 kommenttia:

 1. Väännäs mulle korupuu! Kiitos :)

  VastaaPoista
 2. Voisin vääntääkkin :) Ja itelle kans.

  VastaaPoista
 3. Oi niin kivoja noi rautalankajutut! Oon niin kateellinen sulle ja kaikille muillekin, jotka osaa tehdä käsillään jotain! :D

  VastaaPoista
 4. Toi ei oo kuule yhtään vaikeeta! Siellä kurssil oli myös paljon yläasteikäsii poropeukalo -poikia ja neki sai hienoi väännettyy :) Ennakkoluulot vaan pois!

  VastaaPoista
 5. linkkivinkki: http://www.blackmilkclothing.com/collections/leggings

  VastaaPoista
 6. Vautsi miten hienoja! Kiitos vinkistä :)

  VastaaPoista