maanantai 30. huhtikuuta 2012

Sipsien tekoa, kun ei voinut hoitaa parisuhdetta

Eilen sain jäätävän mässäily-himon. (tiiätteks tekee mieli syödä mitä vaan hyvää?) No poikaystävän kans sitten tehtiin vähän sipsei, kun ei kauppaan jaksanut mennä. Ollaan ennenkin tehty sipsei, joten tää toinen kerta sujui paljon paremmin! Ohjeet siis keksitty omasta päästä ja kokeilemalla tehty ja ai, että tulee hyviä! Ja muillekkin maistu näköjää, kun meinasivat rohmuta meiän sipsit!

Tarvitset vain öljyä 0,5-1 litraa (joku perus rypsiöljy), perunoita ja suolaa.

Eka pistä öljy kattilaan lämpenemään. Hella on hyvä olla 5 (asteikolla 1-6) koska 6 on liian kuuma ja perunat kärventyy. Sitten siivutat juustohöylällä niin paljon pottuja kun aiot syödä. Me siivutettiin n. 4 perunaa ja tuli pieni kulhollinen. Keittäessä niitä tulee syötyä jonkin verran ja me ainakin siivutettiin lisää sen mukaan, kun nähtiin paljon niitä aina tuli.

Keittele siipaleita kattilassa jonkin aikaa. Käännä pari kertaa ympäri. Kun siipaleet alkavat muuttua kellertävän ruskeiksi ne ovat valmiita. Älä kuitenkaan anna palaa. Kantsii pari ekaa satsia kokeilla ja maistella niin tietää mikä on just täydellinen aika. Niistä kuuluu tulla rapeita ja jos maistuu pehmeällä perunalle niin pitää keittää lisää!

Sipsit kannattaa pistää siivilään, jotta ne kuivuvat hetken ja ylimääräinen rasva lähtee pinnasta.

Sitten vaan sipsit kippoon ja suolaa päälle. Ei sen kummallisempaa. Ja aijaijai kun on hyviä! Ei tarvi dippikastiketta, kun noi on pelkiltään niin hyviä.

Mites onks kukaan muu koskaan tehnyt sipsejä ite? Tai aikooko kukaan tehdä? Suosittelen kyllä, vaikka viekin vähän aikaa. Mutta yhdessä jonkun kanssa tää on ihan hauskaa yhteistä puuhaa. :)

8 kommenttia:

 1. Oon joskus tehny siskon kaa sipsejä, mut ihan eri resptillä. Leikittiin sillon vähän mausteilla, tais syntyy ainaki glögin makusii :) Toi vaikuttaa kyllä paljon toimivammalta menetelmältä!

  pienileipuritytto.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo muuta keinoo koklannu mut toi on ainakin todettu nyt toimivaks! :) Onks glögin makuset sipsit hyvii? :D

   Poista
 2. Ompa rumia :D Mut varmaan tosi hyviä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska sipsit on ollu kauniita? :D Hyviä oli kyllä ;) Maistuis varmaa sullekki :p

   Poista
 3. Vau! Tosi siistiltä kuulostaa, en oo aiemmin älynnyt. Pakko kokeilla joskus :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on ihan hauskaa! Kannattaa kokeilla ihmeessä :)

   Poista
 4. Mä oon kans himassa tehny, ja tykkään! Ja pakko tehä taas, tuli himo ku luin tätä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nam nam, hyviä ne todellakin on! Vois kans ite tehä joku pvä. Hehe :D

   Poista