perjantai 11. toukokuuta 2012

Facebook -kirppis

Onks kukaan kuullu koskaan Facebookin kirppari-ryhmistä ? Mä oon ihan hurahtanu niihin! Ei ne toki voita oikeita kirppiksiä, mutta on niissäkin sitä jotain. Kuinka ihanaa, kun kuumeisena voit istua koneella ja sitten selailla vaan mitä ihmiset on myymässä ja mihin hintaan. Samalla voit keskustella myyjän kanssa sovituksesta, postituksesta tai kysellä tietoja tuotteesta. Ja kaiken tän voit tehdä yökkäreissä peiton alla omassa sängyssä.

 Tämän postauksen kuvituksena toimikoot korukuvat mitä myin itse yhdellä Facebook -kirpparilla.

Näitä kirppareitahan on pilvin pimein. Löytyy alue-kirppareita naisten vaatteista, lasten vaatteista. Löytyy Ikea-kirppistä ja yleistä koko Suomen alueen kirppistä, DVD-kirppistä ja kaikkea mahdollista. Yleensä myyjä laittaa hinnan tuotteestaan, mutta joskus myös näkee "vaihdetaan Fazerin siniseen suklaalevyyn" tai "saa hakea ilmaiseksi". Mm. Helsingin seudulla on hyvälaatuisia huonekaluja joita vain saa käydä hakemassa ilmaiseksi tai suklaalevyä vastaan. Kuinka kivaa?

Kuinka sitä tavaraa sitten saa myytyä? Koska jonkun saman tavaran joku toinen voi ostaa toiselta myyjältä samaan hintaan. Millä perusteella? Ihmisen alitajuntaan voi vaikuttaa tosi paljon ja se lisää myyntiä.

1. Panosta kuviin! Ne on kaiken myynnin perusta. Laita vain selkeitä kuvia. Kuvien ei tarvitse olla mitään priimaa, mutta älä laita yhtäkään epäselvää kuvaa mitä on otettu kamerakännykällä! (Paitsi jos sulla on joku super hyvä omppuluuri tai jotai muuta shaissee.) Huonolaatuiset kuvat alitajuntaisesti antavat negatiivisemman kuvan tuotteesta. Kuvat kannattaa ottaa myös suht neutraalia taustaa vasten eli mielummin taustana ruskea lattia kuin kirkkaan punainen matto.

Ota myös yksityiskohdista kuvia. Tee niistä kuvakollaasi tai laita omaksi kuvaksi. Mainitse "oikeassa" myyntikuvassa, että seuraavassa kuvassa on yksityiskohta. Merkkaa yksityiskohta kuvaan. "Ei varauksia tähän kuvaan", jotta varaukset ovat selkeästi vain yhdessä kuvassa.

2. Kirjoita selkeästi tuotteen tiedot kuvatekstiin. Hinta ja sisältääkö se postikuluja on hyvä mainita. Tuotteen kunto on tärkeä kertoa, jos se ei näy selkeästi kuvissa. Vaatteiden koko ja mielellään vastaako koko oikeasti. Koruissa ja huonekaluissa kannattaa kirjoittaa mitat ylös. Kengissä ihmiset kysyvät monesti kengän sisämittaa, joten se kannattaa mitata. Kerro myös isommissa tuotteissa (vaatteet, kengät, huonekalut) tuotteen sijainti mahdollisia sovituksia tai katseluja varten.

Esim. Uusi naisten H&M takki. Vähän pidetty. Helmassa pieni tahra, joka ei lähde pois.
Koko M, mutta mielestäni enemmän S tai pieni M.
Hinta 6€
Sijainti Vuosaari, Helsinki (kulkeutuu myös keskustaan)

3. Lue ryhmän säännöt! Löytyvät yleensä asiakirjoista yläreunasta. Jos et löydä kysy apua. Väärinkäytöistä poistetaan ryhmästä.

4. Poista kuva, kun olet saanut tuotteen myytyä. Tämä helpottaa sivun pitämistä selkeänä ja ihmiset näkevät mitä tuotteita on enää myynnissä.

Yksi hyvä puoli näissä kirppareissa on myös, että jos etsit tiettyä vaatetta tai jotain niin voit kirjoitella ryhmän seinälle. Huomioi, että joissakin ryhmissä on erikseen kohdat "kuvattomat ostoilmoitukset", joten tarkista asia ja laita ilmoituksesi sinne. Muista aina lukea ryhmän säännöt, koska joistakin ryhmistä poistetaan herkästi väärinkäytön vuoksi.

Ja tässä vielä muutamia kirppari-ryhmiä Facebookista. Kertokaa myös jos tiedätte jotain hyviä :>

Ikea -kirppis (Koko Suomen alueen)

Kuinka moni meni nyt heti klikkaileen Facebookin kirppareita?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti