maanantai 16. heinäkuuta 2012

Maarianhamina and everything på svenska

Nauvon jälkeen suunnistettiin itsemme meriteitse Maarianhaminaan. Lähtö oli aikaisin aamulla. Minä unikekona heräilin vasta puolilta päivin joten eipä matka kauhian pitkältä tuntunut.


Ja sitten kymmenen tuntisen purjehdusreissun jälkeen saavuttiin ihanaan Maariahaminan länsisatamaan.


Vietin Maarianhaminassa torstai illan, perjantain ja lauantain sekä sunnuntai-aamun, jonka jälkeen lähdin yksikseni Silja Europalla kohti Turkua. (Oli muuten harvinaisen tylsä laivamatka. Yli 5 tuntia laivalla yksin. Mitä tekemistä? Laival ei voi tehä muutaku pelaa pelikoneita ja ryyppää. Minkäs voit jos oot alaikäne ja rahaton. Ja meet vielä päivälaivalla ja ainoossa baarissa on meneillää pappa-bingo..)

Kuitenkin parin päivän aikana kerkesi ihan mukavasti kierrellä. Söin Ålands pannkakaa, mutta todistusaineistoa tästä ei ole. Käytiin Kasteholmin linnalla, Pommerin museolaivassa sekä ihanassa rannassa sijaitsevassa käsityö-kaupassa missä oli myös taiteilijoiden omia pajoja. Niistä kyllä luvassa omat postaukset.

Myös Mariebad -uimahalli tuli testattua. Oikein kiva ja viihtyisä. Siellä oli oikeesti siisti vesiliukumäki ja pikkunen kiva ulkoallas ja kun ei ollut illalla ihmisiä niin saatiin lillutella rauhassa. Uskalsin jopa pulahtaa mereenkin. Mariebad oli auki 22 asti, joten illalla 7-8 aikaa kerkes vielä oikein mainiosti. Mariebad sijaitsiee itäsataman lähellä aivan meren rannassa. Suosittelen käymään, jos on ankea ilta ja sopivasti aikaa.

Ennen, kuin tulee postaukset linnalta ja Pommernista niin saatte pienet nap shotit Maarianhaminasta.

Ihana, ihana paikka missä olisin viihtynyt pidempäänkin.

2 kommenttia: