keskiviikko 7. elokuuta 2013

ETIOPIA : Mitä pakkasin laukkuuni?

Reissu lähestyy kovaa vauhtia. Viimeiset pari viikkoa olen tehnyt listaa ostettavista jutuista ja miettinyt mitä olisi järkevä pakata mukaan. Myös kysymys mihin pakata on hiertänyt aivonystyröitäni.


MATKAKASSI
Matkakassiksini valitsin Fjällrävenin Duffel No.4 Large -kassin. Aluksi mietin rinkan ja matkalaukun väliltä. Meitä kehotettiin valitsemaan matkalaukku sillä sieltä olisi mukavampi tavaroita etsiä ja emme joutuisi sitä kuitenkaan kantamaan pitkiä matkoja.

En omista yhtäkään kunnollista matkustuskassia enkä matkalaukkuakaan. Omistan onnettomia putkikasseja joilla aina  saa tuuppia junassa toisia ihmisiä kulkiessa ahtailla käytävillä. Ei matkalaukku olisi julkisilla kulkiessani yhtään sen kätevämpi. Enkä usko, että Etiopiassa on paljon asfalttia missä olisi laukkua helppo rullata.

Fjällrävenin Duffel -laukku on putkikassin ja rinkan välimuoto, mutta korvaa matkalaukun. Sitä on helppo kantaa selässä, mutta se on tarpeeksi tilava reissuun. Siinä ei roiku ylimääräisiä lenksuja, joten lentokoneen ruumaan sen saa loistavasti. Vetoketju on myös sellainen, että siihen saa helposti lukon kiinni.

Päivärepuksi / käsimatkatavaroiksi valikoitui rakas Fjällrävenin Kånken. Pelkkää Fjällräveniä? No jos joku merkki vaan osaa luoda kestäviä, tyylikkäitä ja ajattomia tuotteita niin miksi ei?


LÄÄKKEET & VOITEETAurinkorasva / Haavanpuhdistusaine / Käsidesi / Hyttysmyrkky / Shampoo (eko) / Särkylääkettä
Kuivashampoo / Kosteusvoide / Bepanthen / Hydrokortisooni / Kosteusvoide (matkakoko) / Precosa / Ensiside
Laastareita / Käsidesipyyhkeitä / Puhdistuspyyhkeitä

Koska maan bakteerikannat ovat erilaiset kuin meillä on syytä varautua kaikkeen. Mahakipu tai ripuli voi iskeä ruuasta ja se olisi todella ikävää. Ennalta ehkäisevästi voi syödä maitohappobakteeria ja jos tauti iskee niin ripulilääkettä olisi hyvä olla mukana. Kuitenkin minulle suositeltiin Precosaa - parasta mitä rahalla saa. Se on parempaa, kuin maitohappobakteeri (olisiko ollut hiivapohjainen?) ja  sitä voi syödä ennaltaehkäisevästi sekä taudin iskiessä. Kaksikärpästä yhdellä iskulla. Tarkemmat tiedot kannattaa tarkistaa omalta apteekintädiltä.

Neiti ihmisenä haluan matkan aikana pysyä puhtaana. Mikäli en pääse muutamiin päiviin suihkuun on hyvä olla kosteuspyyhkeitä ja kuivashampoota. Kosteuspyyhkeillä voi pyyhkiä ylimääräsen lian ja hien pois itsestä ja kuivashampoo poistaa ylimääräistä rasvaa hiuksista.

MUUT TAVARAT
(Mikrokuitu)-pyyhe / Adapteri / Otsalamppu / Passi / Vessapaperirulla
Rokotuskortti, vakuutuspaperit ja lapulla tärkeitä numeroita / Tyynyliina / Naposteltavaa
Kopio passista ja vakuutuspapereista / Purkkaa / Lentokoneeseen tekemistä

Kuvasta puuttuu: Lukko (matkalaukkuun), Hygieniavälineet ja hiusharja

Matkan aikana vietämme monia tunteja bussissa eikä huoltoasemia löydy. On siis hyvä olla jotain naposteltavaa energiatason ylläpitämiseksi sekä ravintoaineiden imeytymisen takia. Vettä, kun varmasti tulee juotua kyllästymiseen asti. Punnitse&Säästä -kaupan valikoimista löytyi paljon erilaisia suklaapäällysteisiä kuivatettuja hedelmiä sekä keksejä, joita otin mukaani. Aion ostaa vielä muutamia välipalapatukoita mukaan varmuudeksi mikäli ruoka ei maita.

Oman tyynyliinan otan mukaan, koska en päätäni suostu ihan mihin vain pistämään. Vessapaperirulla on myös siksi, että vesivessoja Etiopiassa ei juurikaan ole enkä usko, että vessapaperiakaan. Hienohelmana oma rulla on hyvä olla mukana. Mutta kaikkeen on syytä varautua uudessa kulttuurissa.


VAATTEET & KENGÄT

Etiopiassa on sadekausi siellä ollessamme, joten mukaan lähtee sateenpitävä takki. Tavallisten vaatteiden lisäksi olen pakannut myös lämmintä, kuten villasukat ja ohuen villapaidan. Kenkiä otan kolmet. Hyvät kävelykengät, sandaalit sekä fliplopit (suihkua ja vessassa käyntiä varten). Ei pidä silti antaa sateen hämätä, joten mukaan lähtee myös hattu ja aurinkolasit. Lämpöisiä kelejä odotellen.

Näiden lisäksi laukkussa on tuliaisia lapsille. En olisi uskonut, että laukkuni painaa silti vain reilu 10kg.

Olenko unohtanut jotain olennaista? Vielä saa jakaa matka(tavara)-vinkit!

2 kommenttia:

  1. Hei vitsi on varmaan hieno kokemus tommonen matka!!

    VastaaPoista
  2. Niin itsekkin uskon. :) Toivon matkan kasvattavan myös henkisesti ja opettavan nöyryyttä ja arvostusta sitä kohtaan mitä olemme saaneet. Asiat jotka ovat muille itsestään selvyyksiä eivät kaikille ole. :/

    VastaaPoista