maanantai 2. heinäkuuta 2012

Kloorivärjäys kokeilua

Moni on varmaan bongaillut kloorivärjättyjä shortseja ja vaikka mitä. Ginatricot on myös tarjonnut oman valikoimansa kloori- tai kangasväreillä värjätyistä shortseistä joissa on vähä niittei pistetty päälle - hintaan 39,95€. Ei mul oo varaa :o


Oma budjetti näytti tältä;
- shortsit      0,10€     (kirppari)
- kloori    n.  1,20€     (ruokakaupoista)
      YHT.     1,30€

Tarvitset kloorin, jota saa perus markeiteista ja maksaa pikkasen yli euron. Sit joku ämpäri ja shortsit. Muista pestä shortsit ennen kloorausta, koska kloori ei tartu likakohtiin hyvin.

1. Laita ämpäriin tulikuumaa vettä. (Eka laitoin niin kuumaa ku hanasta tulee, mut se ei riittäny) Mutta lämmitin vedenkeittimellä 2 x 1,5 litraa kuumaa vettä. Kuuma vesi on kaiken a ja o.

2. Laita veden sekaan joku sellainen 1/3 pullollista klooria.

3. Upota shortsit veteen ja anna niiden olla siellä joku kiva aika. Esim. 15-30min tai sitten kun väri näyttää kivasti lähteneen.

4. Huuhtele jääkylmällä vedellä ja purista.

Shortsit ekan kloorauksen jälkeen. En ollut laittanut tulikuumaa vettä joten kloorin vaikutus ei ollut kauheen suuri. Ja nää oli vielä joku 3 tuntia uiskentelemas siel vedessä. Ei aina voi onnistua heti :D 





Toisen kloorauksen jälkeen näytti paremmalta. Nyt oli tulikuumaa vettä ja shortsitkin uiskenteli vaan jonku puolisen tuntia siellä kloorivedessä. Olisin ehkä halunnu vähän enemmän liukuvärjätymmät, mutta nää oli vasta kokeilukappaleet :) En tiedä kannattasko mun laittaa vähä jotai niittejä yms. Mielipiteitä?

Kertokaas jos jätin jonkun tärkeen kohdan kertomatta :) Onks kukaan muu innostunu kloorivärjäyksestä?

16 kommenttia:

  1. huhu kuin makeet! tosiaanki kannattaa laittaa jotai niittei, näyttää noi tosi kivalt iha noinki :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos! mäki oon kyl tullu siihen päätöksee et niittejä laitan :) mut en tiiä oikein että miten ja kuinka paljon :D enkä malttanu oottaa et miten laitan niit niittejä, ku halusin tehä jo tän postauksen!

      Poista
  2. en kyllä tiiä tästä mitään enkä oo kokeillu mutta oon lukenu jostain että jos haluaa liukuvärjätymmät niistä niin kannattaa ennen sitä kloorissa liottamista kastella ne vedessä ? en kyllä tiiä teitkö niin jo mut nii en ainakaa huomannu että oisit maininnu : D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kloorasin ne suoraa ku otin pesukoneesta, et ei ainakaa mul toiminu :/ ehkä en vaa osannu? :D

      Poista
  3. jos löydän jostain potentiaalista farkkumateriaalia niin heti kloorailen :----D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa! Kirpparit on hyvä paikka metsästää :)

      Poista
  4. noi on aika hauskat :) nyt mä tiiän mitä mun pitää tehä mun farkkushortseille :D kun liotin niitä joku pari tuntia kans kloorivedessä, mut mun vesi oli hippahappa kädenlämpöstä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo pahin virhe on se että vesi ei oo tarpeeks kuumaa. Itekki mokasin, mut ei se onneks oo vaarallista:)

      Poista
  5. Kannattaa myös ostaa kaupasta jos väriä haluaa pöksyihin niin yleensä anttila, cittari tmv myy kangasvärejä, vitosella. että ei tulis ko kympin pöksyt jos laittais liukuvärinä vaikka kahta. Kivsu postaus kyllä. :----)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo oon miettiny et haluisin seuraavaks kokeilla just värejä! Täytyy kyl käydä ostaa ja niistä väreistähä riittää monii pöksyihi :) Kiitti vinkistä!

      Poista
  6. Ai ei sulla ole varaa ostaa 39 farkkuja kun just ostit 200€ kengät :D Mikä meni pieleen? :D Hyvä roosa (Y)

    -jassu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No yhdet kalliit kengät ostin ku halusin panostaa. Pitää valita. Joko ostan jotai 40€ farkkuja muutamia ja sit ei oo varaa kenkii tai sit voin ostaa kalliit kengät ja säästää muissa jutuissa. Se on iha että miten rahasa käyttää ;)

      Poista
  7. Makeet !Itelleniki tuli himo testailla tota. Kivat tuli (--:

    jos kiinnostaa:
    http://with-love-juulia.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  8. Tota vois kokeilla!!

    pienileipuritytto.blogspot.com

    VastaaPoista