keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

OTHER: Tarina tatuoinnin takana


Otin ensimmäisen ja tällä hetkellä ainoan tatuointini 5 päivää sen jälkeen, kun olin täyttänyt 18. Kyllä tatuointia oli tultu mietittyä jo 1,5-2 vuotta ennen sen ottamista. Se hetki, kun tatuoinnin otin oli osittain hetken mielijohde sillä en koskaan ollut suunnitellut tarkkaa aika koska hakkautan ihoani. Sain kuulla paljon kommentteja siitä, kuin tatuoinnit vaikuttavat työnsaantiin. Ei ole vaikuttanut. Vaikka pitäisin hiukset kiinni ei kaikki edes huomaa tatuointiani. Ja hiukset auki sitä ei huomaa ollenkaan. Helppo peittää. Ja itse asiassa ikinä ei ole tullut tilannetta, etten olisi päässyt töihin tatuoinnin takia.Tatuointi on pieni kissa korvan takana. Paikka valikoitui oman mieltymyksen mukaan, koska ranteeseen oli varattu paikka toiselle tatuoinnille.

Miksi kissa? Voisi sanoa, että olen hullu kissanainen. Rakastan kissoja. 5-vuotiaana minulla oli oma kissa. Rakastin ja paijasin sitä. Fiksu kissa nukkui kanssani peiton alla, kunnes nukahdettuani hiippaili pois huoneestani. Vanhempien eron jälkeen jätettiin kissa talon uusille omistajille. Muutettiin maalta rivitaloon. Sain lupauksia ”Sitten kun muutetaan omakotitaloon saat kissan”.  Muutettiin myöhemmin omakotitaloon, jossa asuin 7 vuotta ennen kuin muutin pois kotoa. Kissaa en saanut. Asuntolaan ei voinut kissaa ottaa. Pitkän 13 vuoden odotuksen jälkeen tatuoinnin kuvaksi valikoitui kissa. Nyt minulla olisi oma kissa, mutta myös siitä haaveesta että kissan aion vielä ottaa.
Tatuointi ei kuvasta pelkästään kissaa. Se kuvastaa myös itselleni rohkeutta. Se muistuttaa siitä, että kun otin tatuoinnin niin kyllä uskallan tehdä monta muutakin asiaa. Siitä, että elämä on nyt eikä se ole kuoleman vakavaa. Siitä, että asiat kannattaa tehdä, kuin katua ettei tullut tehtyä. Päättäväisestä luonteestani. Se muistuttaa kuka olen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti